Ekonomi

Michael Saylor’ın merkezi kripto para yaklaşımına tepkiler devam ediyor

Investing.com – Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, MicroStrategy kurucusu Michael Saylor’ın kripto para dünyasında tartışmalara neden olan yorumlarını eleştirdi. Saylor’ın, Bitcoin’in kurumsal varlıklar tarafından tutulmasının daha güvenli olduğu yönündeki görüşü, kripto topluluğunda özellikle yatırımcı gözetiminde saklama savunucularının tepkisine yol açtı.

Saylor, yakın tarihli bir röportajında Bitcoin’i elinde bulunduran büyük kurumların kripto para biriminin istikrarına katkı sağlayacağını belirtmiş ve düzenlenmiş varlıkların kullanılmasının güvenliği artıracağını savunmuştu. Ancak Vitalik Buterin, Saylor’ın bu görüşünün kriptoların merkeziyetçilikten kaçınma ilkesine ters düştüğünü belirtti.

Buterin: “Kullanıcı gözetiminde saklama, Bitcoin’in merkeziyetçilikten korunması için önemli”

Vitalik Buterin, Bitcoin’in kullanıcı gözetiminde saklama stratejilerini savunarak, kripto paraların merkezsizlik temelinin korunmasının önemine dikkat çekti. Ethereum kurucu ortağı, kurumsal oyunculara güvenmenin uzun vadede Bitcoin’in bütünlüğünü tehdit edebileceğini vurguladı.

Buterin, kullanıcı gözetiminde saklamanın uzun vadeli güvenlik için kritik bir rol oynadığını belirtirken, Jameson Lopp’un da belirttiği gibi, üçüncü taraf emanetçilere olan güvenin hem bireysel hem de genel ağ güvenliğini zayıflatabileceğini dile getirdi. Bu bağlamda, Bitcoin’in kendi kendine saklama trendinin, gelecekte varlıkların merkezsiz yapısını koruması gerektiği vurgulandı.

Bitcoin savunucu Saylor ne demişti?

Michael Saylor, Bitcoin’in devlet yetkilileri tarafından el konulma riskinin olmadığını savunmuş ve düzenlenmiş varlıklar tarafından tutulmasının daha güvenli olduğunu öne sürmüştü. Saylor, bu düşüncesini, tarihsel olarak halktan altın toplanmasına yol açan 1930’lar politikasıyla karşılaştırarak savundu.

Bununla birlikte kripto camiasındaki pek çok kişi Saylor’ın bu görüşüne katılmadı. Vitalik Buterin, bu yaklaşımın kripto paraların doğasına aykırı olduğunu ve merkeziyetçiliği teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca, önerilen kurumsal saklama modelinin, kripto paraların temel ilkesi olan merkeziyetçilikten uzak durma prensibini ihlal edebileceğini ifade etti.

huyukhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu